De omgeving

Zonnemaire, het zonnigste dorpje van Zeeland! Centraal gelegen op het prachtige Schouwen-Duiveland, niet voor niets "De kroon op Zeeland" genoemd. Prachtige natuurgebieden, mooie stranden, veilige fietspaden, gezellige dorpjes en niet te vergeten het grootste zoutwater meer van West-Europa, het Grevelingenmeer! 

Zonnemaire

Zonnemaire is een levendig dorp tussen Zierikzee en Brouwershaven. Het Grevelingenmeer, de Noordzeestranden en diverse natuurgebieden zijn op zeer korte afstand. Het Grevelingenmeer is op fiets- afstand en is nauw verweven met het leven in het dorp. Vooral de Haven van Bommenede is een mooie stek met een schitterend natuurgebied. Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van Europa. Zeehonden en flamingo’s worden hier regelmatig gespot! Historie en cultuur. Je vindt het allemaal in Zonnemaire. een bijzonder dorp met unieke mensen en unieke evenementen!

Culinair

Wat het kleine dorp ook bijzonder maakt, is het authenthieke restaurant d"Ouwe Smisse. Je kunt hier regelmatig van jazz genieten op de zondagmiddag, onder het genot van een hapje en een drankje. Er wordt een jaarlijks terugkerende culinaire fakkeltocht georganiseerd, waarbij alle horeca samen werkt. Ook vind je een biologische kwekerij in de polder, die zijn producten levert aan topkoks. En wat dacht u van de wijnboerderij in de buurt, waar u heerlijke Schouwse wijn en zilte zaligheden kunt kopen?

Ontdekken! Zeelanderij ligt direct aan een fietspad, uw ontdekkingstocht begint hier!